SPORTPÁLYA BURKOLATOK

Sportpálya burkolatunk a 30 mm vastag 1000 x 1000 mm-es gumilap, melyet sűrűbb szerkezetű felső réteggel készítünk, melynek eredménye a gumilap kiemelkedő kopásálló tulajdonsága. Ezt a 30 mm vastag gumilapot szilárd burkolatra ajánljuk telepíteni, kavicságyra való telepítés esetén a 40mm vastagságú gumilapunk a megfelelő. A sportpálya gumilap 1000 x 1000 mm-es méretének köszönhetően könnyen telepíthető, minimális karbantartást igényel. Gumilapunk sportpályaburkolatként nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egy esetleges baleset veszélyeit a minimálisra csökkentse, nagyfokú biztonságot nyújtva a sportolók számára a pályán. A 30 x 1000 x 1000 mm-es gumiburkolatunk osztott mintával (vizuálisan 500 x 500 mm-es négyzetekkel) is elérhető, így tökéletes megoldást kínál játszótéri burkolatként is. Termékünk a TÜV intézet minőségi előírásainak megfelelően gyártjuk, rendelkezik az EN 1177:2008-as szabvány szerinti megfelelőségi tanúsítvánnyal.

Gumilapjaink jellemzői:
– ütéscsillapítási képesség
– rugalmas, sima, csúszásmentes felület
– kiváló vízáteresztő képesség, gyors száradás, nagyobb tisztaság, sármentesség
– nincs karbantartási igény
– környezetbarát termék újrahasznosított anyagból

SZÍNVÁLASZTÉK

TELEPÍTÉS BETONRA TÖRTÉNŐ RAGASZTÁSSAL

A gumiburkolatot betonra történő ragasztással kell telepíteni a megfelelő vízelvezetés biztosítása mellett (2-3% lejtés ajánlott). A ragasztandó felületnek por-, szennyezés- és nedvesség mentesnek kell lennie a gumiburkolat telepítésekor (mély alapozó használata javasolt), valamint a telepítést követően 24 órán keresztül. A beton aljzatnak egyenletesnek, gödröktől, és hullámoktól mentesnek kell lennie. Friss, még meg nem kötött betonfelületek alkalmatlanok ragasztásra. A ragasztó hézagosan hordható fel, javasoljuk az öt pontos ragasztást alkalmazni. A gumiragasztót a ragasztandó beton felületre vagy a gumilap aljára kell felvinni. Amennyiben a ragasztó a telepítés során felhabzik, hagyjuk megszáradni, majd távolítsuk el a felhabzott részt. Az általunk forgalmazott ragasztóanyag anyagigénye: 0,33 kg/m2. A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alépítménytől függ, nagyobb terhelés esetén, a gumiburkolaton nem marad maradandó elváltozás. Gumiburkolat termékeinket 15-25 Celsius közötti hőmérséklet tartományban javasoljuk telepíteni. A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó méretváltozást (szélesség: ±1%, vastagság: ±3%) is figyelembe kell venni!

TELEPÍTÉS KAVICSÁGYRA ÖSSZEKÖTŐ CSAPOK SEGÍTSÉGÉVEL

A gumiburkolat lerakási helyén a várható terheléstől függően készítsünk vízelvezető, teherhordó, illetve fagyvédő alapot műanyag-,  gumi-,  betonszegéllyel. Az alap vastagsága a 30 mm vastag gumitégla,  ill.  a 40-45-50-60-100 mm vastagságú gumilapok alkalmazása esetén várható terhelés alapján 10 – 20 cm legyen. Az alap lehetőleg 5-12 mm szemcseméretű zúzott kőzetből (bazalt) készüljön, melyet tömörítsünk le. Vízelvezetésről minden esetben gondoskodni kell. A kialakított alapra 4-8 mm szemcseméretű zúzalékból 2 – 4 cm vastagságú ágyazatot kell lazán felhordani, a burkolattal megegyező eséssel. Ezt léccel le kell húzni, de nem szabad tömöríteni. Ez a réteg a gumiburkolat fektetése után tömörödik, ezért ezt a szintet 1 – 1,5 cm-el a kívánt szintnél magasabbra kell kiképezni. A lehúzott kavicságyra rálépni nem szabad, a gumiburkolatot a már lerakott elemekkel előrehaladva kell telepíteni. A gumilapokat soreltolással (kötésbe) kell telepíteni. A gumilapokat szorosan egymás mellé kell illeszteni, fugahézagot hagyni nem szabad. Az összeillesztő csapok használata minden esetben kötelező! A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó méretváltozást (szélesség: ±1%, vastagság: ±3%) is figyelembe kell venni! Fektetés után a gumiburkolatot fugázni, illetve besöpörni nem szükséges, a lerakott felületet vibráló lappal vagy döngöléssel kell tömöríteni. Ezek elvégzése után a gumiburkolat azonnal terhelhető.