SPORTPÁLYA BURKOLATOK

A sportpályák felületének minősége komoly segítséget jelent a profi és amatőr sportolóknak abban, hogy minél komolyabb teljesítményeket érjenek el. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ez a fokozott fizikai igénybevétel az ízületeket kímélő módon zajlik-e, és mennyire csökkenthető a sérülésveszély a megfelelő burkolat megválasztásával?

Ezt szem előtt tartva fejlesztettük ki a C.S.O. sportpályaburkolat-rendszerünket, ami 1000 x 1000 mm-es méretének köszönhetően könnyen telepíthető, minimális karbantartást igényel. Gumilapunk sportpályaburkolatként nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egy esetleges baleset veszélyeit a minimálisra csökkentse, nagyfokú biztonságot nyújtva a sportolók számára a pályán.

Gumilapjaink jellemzői:

– ütéscsillapítási képesség
– rugalmas, sima, csúszásmentes felület
– kiváló vízáteresztő képesség, gyors száradás, nagyobb tisztaság, sármentesség
– nincs karbantartási igény
– környezetbarát termék újrahasznosított anyagból

Technikai leírás:

  • Méret: 30 x 1000 x 1000 mm
  • Minőségi tanúsítvány: Gumiburkolat termékünk a TÜV intézet minőségi előírásainak megfelelően rendelkezik az EN 1177:2008-as szabvány szerinti megfelelőségi tanúsítvánnyal

SZÍNVÁLASZTÉK

fekete gumilap
szórt-zöld gumilap
szórt-vörös gumilap

TELEPÍTÉS BETONRA TÖRTÉNŐ RAGASZTÁSSAL

A SPORT gumilapot (mérete: 30x1000x1000mm) betonra történő ragasztással kell telepíteni a megfelelő vízelvezetés biztosítása mellett (2-3% lejtés ajánlott). A ragasztandó felületnek por-, szennyezés- és nedvesség mentesnek kell lennie a gumiburkolat telepítésekor (mély alapozó használata javasolt), valamint a telepítést követően 24 órán keresztül. A beton aljzatnak egyenletesnek, gödröktől, és hullámoktól mentesnek kell lennie. Friss, még meg nem kötött betonfelületek alkalmatlanok ragasztásra. A ragasztó hézagosan hordható fel, javasoljuk az öt pontos ragasztást alkalmazni. A gumiragasztót a ragasztandó beton felületre vagy a gumilap aljára kell felvinni. Amennyiben a ragasztó a telepítés során felhabzik, hagyjuk megszáradni, majd távolítsuk el a felhabzott részt. Az általunk forgalmazott ragasztóanyag anyagigénye: 0,33 kg/m2. A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alépítménytől függ, nagyobb terhelés esetén, a gumiburkolaton nem marad maradandó elváltozás. Gumiburkolat termékeinket 15-25 Celsius közötti hőmérséklet tartományban javasoljuk telepíteni. A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó méretváltozást (szélesség: ±1%, vastagság: ±3%) is figyelembe kell venni!

TELEPÍTÉS TELEPÍTŐ SZALAGGAL, RAGASZTÁSSAL

A kialakított alapra a SPORT+ (mérete: 30x1000x1000mm) talp nélküli gumilapokat sakktábla formában kell telepíteni. Az kialakított alépítmény zúzott kő.

  • Szegélyelem telepítése – gumiburkolat lerakási helyén a várható terheléstől függően készítsünk vízelvezető, teherhordó, illetve fagyvédő alapot műanyag-, gumi-, betonszegéllyel.
  • Tükör kiemelése – Az alap vastagsága 30 mm vastagságú gumilapok alkalmazása esetén, a várható terhelés alapján 10 – 20 cm legyen. 
Tükör kiemelése
szegélyelem telepítése
  • Kavicságy készítése (alsó réteg) – a 10 cm vastag 0-20 mm-es murva réteget (kis szemű zúzott kavics) tömörítsük le lapvibrátor segítségével.
Kavicságy készítése felső réteg
Kavicságy készítése felső réteg_2
  • Telepítő szalag – gurítsuk ki a telepítő szalagot (a fényes részével lefelé) a telepítendő terület teljes hosszúságában, majd egy olló segítségével vágjuk el a burkolandó terület végénél. Egy festő henger segítségével kenjük be a telepítő szalagot ragasztóval, és helyezzük rá a gumilapokat. Ismételjük meg a folyamatot a következő sorral, ameddig a burkolandó terület végéhez nem érünk
Telepítő szalag
Telepítő szalag ragasztás
Gumilap telepítése telepítőszalagra

A GUMIBURKOLAT VÁGÁSA

A gumiburkolatok vágását dekopír fűrésszel, az általunk forgalmazott lágyanyag-vágó hullámpengével javasoljuk. Az eszköz segítségével lehetséges felezni, méretre vágni, akár ívesre is.