JÁTSZÓTÉRI GUMILAPOK

Puha, flexibilis gumilapjaink 100%-ig újrahasznosított gumi granulátumból állítjuk elő saját gyártótelepünkön. A gumilapokat ajánljuk játszótereken, játszóeszközök ütéscsillapító burkolataként. A gumilapok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egy esetleges baleset veszélyeit a minimálisra csökkentsék. A még nagyobb színtartósság elérése érdekében EPDM gumilapokat is készítünk, UV-álló EPDM granulátumból. Az EPDM gumilapok két rétegből állnak, az alsó rész fekete SBR gumi granulátumból, a felső réteg színes SBR-EPDM keverékből készül. Az  “A” típusú gumilapokat 100×100 cm-es méretben, a “B” típusú gumilapokat 50×50 cm-es  méretben gyártjuk.

Gumilapjaink jellemzői:
– ütéscsillapítási képesség
– rugalmas, sima felület
– kiváló vízáteresztő képesség
– csúszásmentes felület
– gyors száradás, nagyobb tisztaság, sármentesség
– homogén és szórt minták
– EPDM lapjainknál különleges színtartósság
– egyszerű telepíthetőség
– környezetbarát termék újrahasznosított anyagból

Termékeinket a TÜV intézet minőségi előírásainak megfelelően gyártjuk, rendelkeznek az MSZ EN 1177:2018+AC:2019-es szabvány szerinti megfelelőségi tanúsítvánnyal.

SZÍNVÁLASZTÉK:

HIC táblázat

TELEPÍTÉS BETONRA TÖRTÉNŐ RAGASZTÁSSAL

A gumiburkolatot betonra történő ragasztással kell telepíteni a megfelelő vízelvezetés biztosítása mellett (2-3% lejtés ajánlott). A ragasztandó felületnek por-, szennyezés- és nedvesség mentesnek kell lennie a gumiburkolat telepítésekor (mély alapozó használata javasolt), valamint a telepítést követően 24 órán keresztül. A beton aljzatnak egyenletesnek, gödröktől, és hullámoktól mentesnek kell lennie. Friss, még meg nem kötött betonfelületek alkalmatlanok ragasztásra. A ragasztó hézagosan hordható fel, javasoljuk az öt pontos ragasztást alkalmazni. A gumiragasztót a ragasztandó beton felületre vagy a gumilap aljára kell felvinni. Amennyiben a ragasztó a telepítés során felhabzik, hagyjuk megszáradni, majd távolítsuk el a felhabzott részt. Az általunk forgalmazott ragasztóanyag anyagigénye: 0,33 kg/m2. A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alépítménytől függ, nagyobb terhelés esetén, a gumiburkolaton nem marad maradandó elváltozás. Gumiburkolat termékeinket 15-25 Celsius közötti hőmérséklet tartományban javasoljuk telepíteni. A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó méretváltozást (szélesség: ±1%, vastagság: ±3%) is figyelembe kell venni!

TELEPÍTÉS KAVICSÁGYRA ÖSSZEKÖTŐ CSAPOK SEGÍTSÉGÉVEL

A gumiburkolat lerakási helyén a várható terheléstől függően készítsünk vízelvezető, teherhordó, illetve fagyvédő alapot műanyag-,  gumi-,  betonszegéllyel. Az alap vastagsága a 30 mm vastag gumitégla,  ill.  a 40-45-50-60-100 mm vastagságú gumilapok alkalmazása esetén várható terhelés alapján 10 – 20 cm legyen. Az alap lehetőleg 5-12 mm szemcseméretű zúzott kőzetből (bazalt) készüljön, melyet tömörítsünk le. Vízelvezetésről minden esetben gondoskodni kell. A kialakított alapra 4-8 mm szemcseméretű zúzalékból 2 – 4 cm vastagságú ágyazatot kell lazán felhordani, a burkolattal megegyező eséssel. Ezt léccel le kell húzni, de nem szabad tömöríteni. Ez a réteg a gumiburkolat fektetése után tömörödik, ezért ezt a szintet 1 – 1,5 cm-el a kívánt szintnél magasabbra kell kiképezni. A lehúzott kavicságyra rálépni nem szabad, a gumiburkolatot a már lerakott elemekkel előrehaladva kell telepíteni. A gumilapokat soreltolással (kötésbe) kell telepíteni. A gumilapokat szorosan egymás mellé kell illeszteni, fugahézagot hagyni nem szabad. Az összeillesztő csapok használata minden esetben kötelező! A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó méretváltozást (szélesség: ±1%, vastagság: ±3%) is figyelembe kell venni! Fektetés után a gumiburkolatot fugázni, illetve besöpörni nem szükséges, a lerakott felületet vibráló lappal vagy döngöléssel kell tömöríteni. Ezek elvégzése után a gumiburkolat azonnal terhelhető.

Gumilapjaink megvásárolhatóak webáruházunkban, melyet a következő linken érhet el: www.gumilap.eu