JÁTSZÓTÉRI GUMILAPOK

Terasz gumilap

A játszótereken komoly sérülésveszélyt jelentenek a gyermekekre a kemény (beton, aszfalt) burkolatok. Szerencsére a létesítményüzemeltetők és -fenntartók, az önkormányzatok, a városgazdák, egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy gyermekeink biztonságosan játszhassanak.

Cégünk ennek az elvárásnak maximálisan megfelelve tervezi és gyártja azokat a gumiburkolat rendszereket, amikkel egyszerre biztosítható a balesetmegelőzés és az egészségvédelem.

Gyártástechnológiánk ezt a célt valósítja meg, hiszen puha, rugalmas gumilapokat gyártunk 100%-ban újrahasznosított gumi őrleményből állítjuk elő. Ezeket ajánljuk elsősorban esés- és ütéscsillapító játszótéri burkolatként, széles színválasztékban.

Technikai leírás:

– színtartósság: UV-álló, 2 rétegű gumilap rendszer EPDM granulátumból

– Minőségi tanúsítvány: MSZ EN 1177:2018+AC:2019-es szabvány alapján

– „A” típus mérete: 100×100 cm

– „B” típus mérete: 50×50 cm

 

SZÍNVÁLASZTÉK:

HIC táblázat

TELEPÍTÉS TELEPÍTŐ SZALAGGAL, RAGASZTÁSSAL

A kialakított alapra az 500x500mm-es, illetve az 1000x1000mm-es gumilapokat is hálós rendszerben, sakktábla formában kell telepíteni. Az alépítmény lehet az imént már említett zúzott kő, vagy akár beton felület is. A 20 mm vastag gumilapok telepítését csak szilárd burkolatra ragasztással javasoljuk telepíteni (lásd. Ragasztás szilárd burkolatra)!

A TELEPÍTÉS MENETE

  • Szegélyelem telepítése – gumiburkolat lerakási helyén a várható terheléstől függően készítsünk vízelvezető, teherhordó, illetve fagyvédő alapot műanyag-, gumi-, betonszegéllyel.
  • Tükör kiemelése – Az alap vastagsága 30-40-45-50-60-100 mm vastagságú gumilapok alkalmazása esetén, a várható terhelés alapján 10 – 20 cm legyen. 
Tükör kiemelése
szegélyelem telepítése
  • Kavicságy készítése (alsó réteg) – a 10 cm vastag 0-20 mm-es murva réteget (kis szemű zúzott kavics) tömörítsük le lapvibrátor segítségével.
Kavicságy alsó réteg
  • Kavicságy készítése (felső réteg) – a 3 cm vastag 0-5 mm-es murva réteget (apró szemű zúzott kavics) tömörítsük le lapvibrátor segítségével, ezáltal az alépítményünk megfelelően kemény lesz a gumilap telepítéséhez.
Kavicságy készítése felső réteg
Kavicságy készítése felső réteg_2
  • Telepítő szalag – gurítsuk ki a telepítő szalagot (a fényes részével lefelé) a telepítendő terület teljes hosszúságában, majd egy olló segítségével vágjuk el a burkolandó terület végénél. Egy festő henger segítségével kenjük be a telepítő szalagot ragasztóval, és helyezzük rá a gumilapokat. Ismételjük meg a folyamatot a következő sorral, ameddig a burkolandó terület végéhez nem érünk
Telepítő szalag
Telepítő szalag ragasztás
Gumilap telepítése telepítőszalagra

Gumilapjaink megvásárolhatóak webáruházunkban, melyet a következő linken érhet el: www.gumilap.eu