Hungarian (Magyar)Deutsch (DE-CH-AT)Română (România)English (Other countries)

Környezetbarát gumiburkolat

közvetlenül a gyártótól

Gumiburkolat kalkulátor

Hirdetés

Termékeink

Kiemelt termékek

 
 
Telepítés

Gumilapok és gumitéglák telepítése szilárd aljaztra:

A gumiburkolatot betonra történő ragasztással kell telepíteni a megfelelő vízelvezetés biztosítása mellett (2-3% lejtés ajánlott). A ragasztandó felületnek por-, szennyezés- és nedvességmentesnek kell lennie a gumiburkolat telepítésekor, valamint a telepítést követően 24 órán keresztül. A beton aljzatnak  egyenletesnek, gödröktől, és hullámoktól mentesnek kell lennie. Friss, még meg nem kötött betonfelületek alkalmatlanok ragasztásra.

A ragasztó hézagosan hordható fel, hogy a természetes és a mesterséges víz elfolyása biztosított legyen. A gumiragasztót a ragasztandó beton felületre kell felvinni. Amennyiben a ragasztó a telepítés során felhabzik, hagyjuk megszáradni, majd távolítsuk el a felhabzott részt. A teljes felület leragasztása megakadályozza a víz megfelelő elvezetését, mely felfagyást és a gumiburkolat felpúposodását okozza. Az általunk forgalmazott ragasztóanyag anyagigénye: 0,33 kg/m2. A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alépítménytől függ, nagyobb terhelés esetén, a gumiburkolaton nem marad maradandó elváltozás. Gumiburkolat termékeinket 15-25 Celsius közötti hőmérséklet tartományban javasoljuk telepíteni. A telepítés során fellépő hőmérséklet-változásokkal együtt járó térfogatváltozást (± 1,5%) is figyelembe kell venni!

telepit2.jpg telepit3.jpg 

Gumiburkolat vágása:

A gumiburkolatok vágását dekopír fűrésszel, általunk forgalmazott lágyanyag-vágó hullámpengével javasoljuk. Az eszköz segítségével lehetséges felezni, méretre vágni, akár ívese is.

Gumi vágó penge

gumiburkolat vágása

GARANCIA:

Gumiburkolat termékeinkre 3 év garanciát vállalunk. Garanciát, a TÜV előírásait figyelembe véve csak szilárd aljzatra ragasztva történő telepítés esetén a fenti telepítési leírás betartása esetén vállalunk. (A jótállás érvényesítéséhez a vásárlást igazoló dokumentum szükséges!)

A jótállás a következő esetekben NEM érvényesíthető:

 • Nem szakszerű telepítés és/vagy szakszerűtlen karbantartás.
 • A környezeti hatások következtében várhatóan fellépő kopás, elhasználódás, illetve kártevők által okozott sérülések.
 • Rongálás, vandalizmus, gondatlanság, helytelen felhasználás illetve szándékosan, vagy véletlenszerűen bekövetkező károk a termékben.
 • A gumiburkolat termékek közötti színárnyalatbeli különbségek, a gyártás során felhasznált újrahasznosított alapanyagok jellegéből adódóan keletkeznek.
 • Az újrahasznosított gumiőrleményből készült termékeink nem UV stabilak, színük erős napsütés hatására fokozatosan sötétedik, de a többi tulajdonságuk nem változik. (Amennyiben ez problémát jelent, javasoljuk inkább anyagában színezett UV stabil EPDM gumiburkolataink alkalmazását.)
 • A gumilapok rendeltetésétől eltérő módon, illetve eltérő célra történő felhasználásáért, a C.S.O Kereskedelmi és Gumifeldolgozó Kft nem vállal felelősséget.
 • A jótállás csak a sérült gumiburkolatok kicserélésére terjed ki. Az esetlegesen felmerülő plusz költségekért (hibás burkolat felbontása, visszaszállítása, új termék telepítésének költsége, stb.) a C.S.O Kereskedelmi és Gumifeldolgozó Kft nem vállal felelősséget.

ELSZÍNEZŐDÉS:

A gumilapok járó felületén az erős UV sugárzás miatt, néhány napon belül sárgás elszíneződés keletkezhet, ez a gyártás során használt ragasztó sajátosságai miatt van. A sárgulás a folyamatos használat során idővel teljesen eltűnik.

SORJÁK A GUMILAPON:

A gyártás következtében a gumilapok alsó és felső felületén előfordulhatnak sorják, melyek nem befolyásolják a gumilapok minőségét, tartósságát, illetve a TÜV által előírt esésvédő képességet. A gumilapok felső részén levő sorják használat során lekopnak, illetve akár használat előtt el is távolíthatóak.

Sorják a gumilapon    Csavarhelyek a gumilapon

LERAKÁSI FORMÁK

A különböző formájú burkolatokat a következőképpen lehet lerakni:

 • A dupla-T formájú gumitégla termékünket kötésben vagy kötés nélkül lehet lerakni. Az utóbbi esetben a lerakott burkolat esztétikus megjelenése a közé ültetett vel biztosítható. 
  Az alábbi méretezett letölthető segédlet segítségével Ön is megtervezheti saját gumitégla borítású felületét. Segítségével könnyen kiszámítható, hogy a területen a különböző színű elemekből pontosan hány darabra van szükség.
 • gumitéglák lerakása, telepítésegumitéglák lerakása kötés nélkül

 • Az 50x50cm-es és a 100x100cm-es gumilapokat szintén kötésben vagy kötés nélkül lehet lerakni, melyek műanyag összekötő elemek segítségével rögzíthetőek. Nagyobb felületeket (20 m2 felett) csak kötésben javasoljuk a kötés alkalmazását.
 • gumilapok lerakása soreltolással kötésbengumilapok lerakása hálóban, kötés nélkül

Mindkét formánál a kötésben történő lerakás biztosít erősebb tartást.

Cégünk a gumiburkolatok szakszerű telepítését is vállalja, vegye fel velünk a kapcsolatot! Küldjön a területről fényképet, műszaki leírást, illetve ingyenes helyszíni felmérést követően tudunk pontos árajánlatot adni a munkára!


A gumiburkolatok telepítésén túlmenően helyszínen öntött gumiburkolatok készítését is vállalja cégünk!


ÖNTÖTT GUMIBURKOLATOK TELEPÍTÉSE

 • A gumiburkolat telepítési helyén a várható terheléstől függően készítsünk vízelvezető, teherhordó, illetve fagyvédő alapot gumi-, betonszegéllyel. Az alap vastagsága 10 - 20 cm legyen. Az alap lehetőleg 5-12 mm szemcseméretű zúzott kőzetből (bazalt) készüljön, melyet tömörítsünk le.
 • A kialakított alapra 4-8 mm szemcseméretű zúzalékból 2 - 4 cm vastagságú ágyazatot kell felhordani a burkolattal megegyező eséssel. Ezt is tömörítsük le.
 • Az SBR gumialap, különböző vastagságban a szükséges esésvédelmi magasság szerint készül.
 • Az EPDM színes csúszásmentes és rugalmas kopóréteg 10 mm vastagságban ajánlott, a 22 választható színből vagy akár azok kombinációiból készíthető.
 • A burkolat telepítését követően 24-72 órán belül megköt a kopóréteg (időjárási körülményektől függően). Ezt követően használható a burkolat.


Öntött gumiburkolat rétegrendje

A GUMIBURKOLAT KARBANTARTÁSA

 • Hetente szükséges tisztítani cirokseprűvel, nem túl erős vízsugárral.
 • Néhány havonta szükség esetén a felületi koromkiválást 1%-os TANA Universal Reiniger bevonattal el kell távolítani.
 • Évente egy alkalommal a felület lapvibrátoros tömörítő géppel ajánlott újra tömöríteni.
 • Kopás vagy felület sötétedés esetén vízbázisú festékkel újrafesthető.
 • A gumitérburkolat víz, 5% -os ultra, 5% -os szalmiák, telített konyhasó oldatokkal szemben teljes mértékben; 5% -os hypó oldattal szemben mérsékelten ellenálló.
 • A burkolat benzinnel és motorolajjal véletlenszerűen, és csak rövid ideig terhelhető (pl. elcsöpögés). Az üzemanyag szennyeződést a felületről azonnal el kell távolítani.
 • A burkolatot nyílt lángtól, illetve parázstól óvni kell.

A GUMIBURKOLAT ELLENŐRZÉSI ELJÁRÁSA

Az alkalmazási területeken havonta szükséges a következőket ellenőrizni:

 • a gumiburkolat elemek egymáshoz való pontos illeszkedését,
 • a szándékos rongálás előfordulását,
 • a vízelvezetés biztosítottságát.
Istállólap